Publiceren

Vergeet niet je onderzoek te publiceren
in de besloten ruimte van de website.

Volgende groepen onderzoekers kunnen dan voortbouwen op jouw werk
en…
andere stichtingen die met Worldschool werken maken graag ook gebruik van je onderzoek!


Log in op www.worldschool.nl > knowledge centre > publish here

Worldschool Event 2023
Uitnodiging en programma

Donderdag 23 maart 2023
Locatie: Alfrink College, Zoetermeer

Het programma staat hier.

Alle presentaties worden in het Engels gehouden.

Wil je een indruk krijgen van het Worldschool Event?
Bekijk dan hier het fotoalbum van het vorige Event.

Het Worldschool Event is het jaarlijkse leerlingcongres van het Worldschool Network. Leerlingen die aan Worldschool opdrachten hebben gewerkt presenteren er de resultaten van hun onderzoek. Veel opdrachtgevers zijn aanwezig om het werk van leerlingen in ontvangst te nemen. Ook zijn er buitenlandse studenten, managers van het Programma Uitzending Managers (PUM) en andere genodigden om met leerlingen over hun onderzoek in gesprek te gaan.

De presentaties zijn er van onderzoek uit het project:

Global Consultancy, Research & Design (CRD)

Hartelijk welkom!

Adres, contact en routebeschrijving

Alfrink College
Werflaan 45
2725 DE Zoetermeer


Algemeen telefoonnummer van de school: 079 – 3306666Routebeschrijving:

Zie s.v.p. https://9292.nl/ voor routebeschrijving voor openbaar vervoer.
pas op! pas op! 9292.nl geeft aan dat je naar halte Leidse Wallen moet. Dat is niet goed. Je moet uitstappen bij halte De Leyens.

Bussen en busjes kunnen niet stoppen of parkeren bij de school. Uitstappen tegenover het Lange Land ziekenhuis bij de Park&Ride aan de Toneellaan.

Belangrijk: hoe zit het met de lunch?

Voor leerlingen en docenten is er soep. Plus koffie, thee, frisdrank. Neem voor het overige svp een eigen lunch mee.

Presenteren…

De twee presentatierondes duren elk vijf kwartier. Je hebt ongeveer 15 minuten voor je presentatie. Er zijn deskundigen aanwezigen en mogelijk ook je opdrachtgever. Zij moeten, net als mede-leerlingen, de kans krijgen om te reageren op je onderzoek. Ze zullen er vragen over stellen. Misschien ontstaat meteen al een prettige discussie.
In elke zaal is een zaalvoorzitter aanwezig. Hij of zij zal alle deelnemers een vraag of stelling over jouw onderzoek voorleggen, waarover gestemd wordt. Daarna volgt discussie.

Alle presentaties worden in het Engels gehouden.

Er zullen rond de twintig mensen bij je presentatie aanwezig zijn.


Informeel nabespreken…

Ook dit jaar hebben we tijd ingeruimd voor het informeel nabespreken met de opdrachtgevers. Zo kunnen ook zaken besproken worden die tijdens de presentatie niet, of niet helemaal, aan bod kwamen.

Presentatietips

In het voormalige YES! project hebben leerlingen onder leiding van een communicatieadviseur van het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan de voorbereiding van een presentatie gewerkt. Daar kwamen tips uit voort. Ze staan in het besloten deel van deze website: log in, ga naar het knowledge centre en dan naar how to do research, onderdeel presenteren.

Ben je al ingelogd, klik dan hier om er direct naar toe te gaan

Bekijk de tips even, ze zijn echt goed.

Powerpoint: Neem je powerpoint op een memory stick mee.
Andere presentatie software, zoals Prezi: bij elk Worldschool Event gaat er wel iets mis met Prezi’s. Behalve als je gewoon een eigen laptop meeneemt en van te voren hebt gecheckt of alles werkt. Er is internetverbinding. Maar gebruik deze svp niet om video’s online te laten zien of om je presentatie te downloaden. Kost veel tijd en werkt niet altijd! Alles op een memory stick, laptop, o.i.d. … en je weet zeker dat je niet voor problemen komt te staan!