Maandag 4 maart a.s., inloop vanaf 10.00 uur, start 10.30 uur; afloop 15.30 uur

Locatie: Ashram College, Alphen a/d Rijn

Het Worldschool Event is het jaarlijkse leerlingcongres van het Worldschool Network. Leerlingen die aan Worldschool opdrachten hebben gewerkt presenteren er de resultaten van hun onderzoek. Veel opdrachtgevers zijn aanwezig om het werk van leerlingen in ontvangst te nemen. Ook zijn er buitenlandse studenten, managers van het Programma Uitzending Managers (PUM) en andere genodigden om met leerlingen over hun onderzoek in gesprek te gaan.

De presentaties zijn er van onderzoek uit het project:

Global Consultancy, Research & Design (CRD)

Hartelijk welkom!


Adres, contact en routebeschrijving

Ashram College, Marsdiep 289, 2401 XH Alphen aan den Rijn


Algemeen telefoonnummer van de school: 0172-430234

Mobiel nummer voor urgente zaken op en voorafgaand aan het Event:
Bel naar Miep Vlag van Worldschool op nummer: 06 50 92 90 14


Routebeschrijving:

Bushalte Marsdiep (bus 169) of Eisenhowerlaan (bus 182)

Zie website van de school voor een routebeschrijving via Google maps: https://www.ashramcollege.nl/alphen-aan-den-rijn/contact/.

Het programma

10.00 – 10.30  inloop
10.30 – 11.00 opening
11.15 – 12.30 Eerste ronde presentaties
12.30 – 12.45 informele nabespreking van leerlingen met opdrachtgevers of experts

12.45 – 13.30 lunch

13.30 – 14.45 Tweede ronde presentaties
14.45 – 15.00 informele nabespreking van leerlingen met opdrachtgevers of experts
15.00 – 15.30 afsluiting en certificaten

Belangrijk: hoe zit het met de lunch?

Voor leerlingen en docenten is er soep. Plus koffie, thee, frisdrank.  Neem voor het overige svp een eigen lunch mee. 

Presenteren…

De twee presentatierondes duren elk vijf kwartier. Je hebt ongeveer 15 minuten voor je presentatie. Het is erg verstandig niet meer dan tien minuten te presenteren. Er zijn deskundigen aanwezigen en mogelijk ook je opdrachtgever. Zij moeten, net als de andere aanwezigen, de kans krijgen om te reageren op je onderzoek. Ze zullen er vragen over stellen. Misschien ontstaat een prettige discussie. In elke zaal is een zaalvoorzitter aanwezig. Hij of zij helpt je om het gesprek na je presentatie in goede banen te leiden.

Handig: Bereid voor welke vragen je de toehoorders wilt stellen, of welke stelling je hen wilt voorleggen. Dan komt de interactie makkelijk op gang. En ben jij nog steeds ‘in control’.

Alle presentaties worden in het Engels gehouden.

Informeel nabespreken…

Op veler verzoek hebben we ook dit jaar tijd ingeruimd voor het informeel nabespreken met de opdrachtgevers. Zo kunnen ook zaken besproken worden die tijdens de presentatie niet, of niet helemaal, aan bod kwamen.

Presentatietips

In het voormalige YES! project hebben leerlingen onder leiding van een communicatieadviseur van het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan de voorbereiding van een presentatie gewerkt. Daar kwamen tips uit voort. Ze staan in de Worldschool YES! wiki,

en wel hier: http://www.yeswiki.nl/index.php/Mondeling_presenteren

Bekijk de tips even, ze zijn echt goed.

Powerpoint: Neem je powerpoint op een memory stick mee.
Andere presentatie software, zoals Prezi. Bij elk Worldschool Event gaat er wel iets mis met Prezi’s. Behalve als je gewoon een eigen laptop meeneemt en van te voren hebt gecheckt of alles werkt. Er is internetverbinding. Maar gebruik deze svp niet om video’s online te laten zien of om je presentatie te downloaden. Kost veel tijd en werkt niet altijd! Alles op een memory stick, laptop, o.i.d. … en je weet zeker dat je niet voor problemen komt te staan!