Waarom en waartoe?

De school verbinden met de wereld.
Degelijk onderwijs bieden, met hoge kwaliteit
Leren onderzoeken samen met toenemende maatschappelijke betrokkenheid, in doorgaande leerlijnen
Toekomstverkenning.

Lees meer…

Bouwen aan een doorgaande lijn

De Worldschool doorgaande leerlijnen voor onderzoek en maatschappelijke betrokkenheid zijn gebaseerd op het principe van concentrische opbouw. Dat wil zeggen: leerlingen maken gedurende een schoolloopbaan jaarlijks een heel proces van (leren) onderzoeken mee – en worden daar steeds beter in.

Lees meer

Deelnemers aan het Worldschool Network

Het Worldschool Network is een netwerk van samenwerkende scholen en maatschappelijke instellingen, wereldwijd, nationaal een lokaal. Universiteiten en hogescholen. Bedrijven en instellingen. Kleinschalig werkende stichtingen met een goed project in een ontwikkelingsland of -gebied. En…

Lees meer…

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd kost deelname aan het netwerk docenten en leerlingen? Wat zijn de overeenkomsten tussen de onderzoeksprogramma’s en projecten? Moet onderzoek altijd maatschappelijke relevant zijn? Wat is een alternatief voor de concentrische opbouw die jullie voorstaan? En… ?

Lees meer…

De deelnemende scholen

Op dit moment doen 26 Nederlandse scholen voor voortgezet onderwijs mee in het netwerk. Het maximum aantal scholen dat mee kan doen is 30. De scholen zijn over het hele land verspreid.  Hier staan alle scholen op een rij…

Lees meer…

Meet the team

Het Worldschool team is hechte groep medewerkers met standplaatsen in Nederland, Jordanië en Kenya. Uit het team worden voor afzonderlijke projecten projectteams gevormd.

Lees meer…